Vi er en familie på 4 som bor på Jevnaker, men kommer opprinnelig fra Valdres. "Vi" er; Kjell Magne 37 år, jobber i politiet i Hønefoss, Wenche 33 år , daglig leder i ADCom Data Ringerike AS, Line 13 år går i 8. klasse på Jevnaker Ungdomsskole og Ida 6 1/2 år går i 2. klasse på Bergerbakken skole.

Reiselysten har blitt større og større for hvert år, og planen var egentlig å "hoppe av karusellen" ett år for å bo i Spania. Vi dro derfor til Spania sommeren 2001 for å se oss rundt på de stedene hvor det var norske skoler. Kjell Magne og Line kunne godt tenke seg å bo der, men a mor sjøl steilet…. Det surret i norsk på hvert gatehjørne, spesielt i Alfaz del Pi, ja spansk trengte man slettes ikke kunne.
Noe av vitsen med å være borte 1 år er jo å lære en annen kultur å kjenne, lære nye språk, men etter min smak var det alt for mange nordmenn der nede til at det fristet. A mor ville heller til en "ikke turistby" og sende barna på spansk skole, men da steilet han far….Så da stod vi der da, uenige om hva vi skulle foreta oss.

Løsningen kom av seg selv, for via nettsurfing og tilfeldigheter havnet jeg en kveld på nettsidene til sydhav.no. Der stod det om familien Juvet fra Hønefoss som hadde vært ½ år på Rarotonga - hovedøya i Cook øyene i stillehavet -. Jeg sendte en mail mest av ren nysgjerrighet og fikk raskt en lang og koselig mail tilbake fra Aase Margrethe.
Deres opplevelse av øya var udelt positive, vennlige mennesker, flott natur, varmt og godt, ingenting hastet - man kunne med andre ord gire ned mange hakk -

Plutselig var sydhavsdrømmen ikke så fjern, og "plutselig" var flybilletter bestilt !!!! Vi skulle på tur i 3 måneder ! Når det gjelder forberedelser så henviser jeg til Aase Margrethe Juvets artikkel på sydhav.no, den tar opp det meste.

Når man først drar så langt fant vi ut at det var greit å få med seg et par andre steder også. Valget falt da på Queensland i Australia (etter tips fra Kjell Magne's bereiste kollega Magne Grøndalen) og Los Angeles fordi barna hadde lyst til Disneyland.