Kia Orana !
24 Sep, 2002
Skrevet av: Kjell Magne

ENDELIG!

RAROTONGA – etter å ha krysset datolinjen og hatt to fredager og to lørdager på en uke.


Naar vi kom til flyplassen i Auckland fikk vi vaere med paa litt action foer vi dro til Rarotonga. Sirenene gikk idet vi kom inn i avgangshallen, og alle maatte evakueres. Vi fikk ingen informasjon om hvorfor, saa Wenche laget en liten CNN reportasje med videokameraet. Etter en time slapp vi imidlertid inn igjen.

Etter aa ha forlatt et noe kaldt New Zealand, landet vi på turens minste flyplass. Brukbart varmt(25) og fuktig. Her gikk vi inn i ankomsthallen og ble moett av en gitarspillende
eldre mann og vennlige folk. Til Ida`s lille skuffelse fikk vi ikke blomsterkrans. Det var nok bare hotellene som spanderte det. Transport var ordnet og Henry kjørte oss frem til huset på Muri Beach.

Huset var greit, men standard på både renhold og ellers er litt annen en vi er vant til, og etter aa ha jaget vekk krabber og firfirsler, gikk vi til sengs i et hus som etter vaar mening luktet mer enn innestengt…..kloakk sa ungene.

Vi vaaknet etter en litt daarlig natts soevn (5-6 haner hadde konsert hele natten…) til REGN – masse regn. Noe skuffet kom vi litt i gang. Wenche mest med aa finne ut om vi kunne skaffe oss et annet hus.

Vi tok en spasertur i regnet, bading fristet ikke saa mye. Vaate ble vi allikevel.

Ut paa dagen fikk vi kontakt med en hyggelig dame som gjerne ville leie ut en leilighet. Hun kom og hentet oss, og rett etter var flytting berammet. Det var ikke lange flyttinga, bare knappe 2 kilometer til Titikaveka.

Andre kveld gikk bedre, vi skulle allikevel flytte. Line skulle en tur paa toalettet. Hun oppdaget at vi hadde faatt besoek. Et vindu på gloett på badet hadde lokket en 5-6 kakerlakker inn, men etter hardhendt behandling med joggesko fikk vi vaere i fred.

Soendag kom med solskinn. En rask flytting og vi var paa plass i Rainas apartments.

Naa stod stranda for tur. Hvite strender, klart varmt vann og palmer som suser i vinden. Naa begynner det aa ligne paa noe.

Vi ruslet bortover stranda, og traff foerst familien Høyås fra Østfold som har 3 jenter, og etter en sen lunsj på Barfoot Bar and Sandals restaurant paa Pacific Resort kom det en kar bort og sa at han hadde kjent oss igjen fra hjemmesiden. Geir Todal og familien (fra Honefoss) bodde rett bortenfor. De bodde da i nabohuset til en familie fra Haugesund (Grethe Nygaard m fam). Ida og Kaja (Todal) ble fort enige om at de skulle leke mer sammen. Etter det vi vet er det naa 7 norske familier her.
Vi ruslet hjemover i mørket, noe som ikke er veldig lurt med kjoervanene her, da to damer i en van stoppet og tilboed skyss. De hadde passert oss litt tidligere og som de snille mennesker de er her nede saa ville de ta oss med paa returen.

Naa staar bytur til hovedstaden paa programmet, faa gjort de ”store” innkjoepene og komme i gang med tilbakelente dager. Vi skal leie bil noen dager og gjoere oss litt kjent på Rarotonga. Bilder kommer en av de foerste dagene.

Ida er storfornoeid over aa ha funnet opptil flere lekekamerater, Line har ikke funnet noen paa sin alder ennaa, men det ordner seg nok, for de som har vaert her en stund sier at det er null problem aa bli kjent med folk her.
I morgen begynner ogsaa skolen igjen for jentene, slutt paa slaraffenliv, men det er nok godt mulig at vi tar undervisningen paa stranden. Ida har forresten samlet masse materiale til formingstimene (2 kilo sjell…).

AERA RA !



« Tilbake til oversikten